Intinerire faciala cu MICRO INJECTIE DE BOTOX

Alături de Acidul Hialuronic, Toxina Botulinică (Botox) reprezintă ”standardul de aur” în cazul procedurilor minim invazive la nivelul feței.

   Ce este Toxina Botulinică?
Toxina Botulinică este o substanță paralizantă a musculaturii ce produce ridurile din jurul ochilor (laba gâștei), ridurile frontale, ridurile dintre ochi.

   Ce zone se tratează?
În general Botox-ul este indicat pentru ridurile de expresie din partea superioară a feței dar se poate injecta și în alte zone după tehnici speciale. De asemenea se folosește cu succes în tratamentul transpirației excesive la nivelul axilelor, palmelor, tălpilor etc.

   Cum se desfășoară procedura?
Tratamentul cu Botox este o procedură sigură, fără efecte secundare. Se fac anual milioane de astfel de tratamente în întreaga lume, dar nimeni nu a raportat vreodată efecte secundare care să afecteze starea de sănătate a pacienților.

Procedura se desfășoară sub anestezie cu cremă anestezică, efectuându-se cu ace foarte subțiri, astfel încât nu există nici un disconfort pentru pacient. Recuperarea postinjectare este instantanee pacienta putându-și relua activitățile normale imediat după injectare.
Efectul se instalează la 3 – 7 zile de la injectare și persistă pentru o perioadă de 6 – 8 luni.
Injectiile cu botox reprezinta o procedura cosmetica ce a luat o mare amploare conform “Societatii Americane pentru Chirurgie Plastica Estetica” (ASAPS).

Aceasta procedura este una dintre cele mai sigure pentru reducerea ridurilor. Este folosita frecvent pentru tratarea ridurilor de expresie dintre sprancene, ridurile de pe frunte si liniile din jurul chilor (“laba gastii”).
Poate fi folosita de asemenea pentru a trata ridurile din jurul gurii si de pe gat. Sunt administrate subcutanat cateva mici injectii ce calmeaza musculatura de expresie a fetei, redand un aspect mai neted si relaxat. Efectele pot necesita 3-5 zile pentru a aparea.
   Avantajele tratarii ridurilor cu BOTOX
- Reduc sau elimina ridurile fara a fi necesara chirurgia.
- Corecteaza muschii subiacenti(spre deosebire de exfoliere care are efect pe suprafata pielii).
- Se obtin efecte dramatice reversibile si modificabile la nevoie.
- Unii pacienti sustin ca nu mai au migrene.
- Nu este nevoie de anestezie sau sedare, desi, la alegere, poate fi amortita zona cu o compresa rece sau crema anestezica inainte de injectare.
- Disconfortul este de obicei minim si scurt. Majoritatea pacientilor compara senzatia cu o intepatura de ac si tratamentul dureaza doar cateva minute.

   Cum functioneaza BOTOXUL?
Botox reprezinta denumirea comerciala a toxinei boulinice tip A. Initial cateva picaturi de Botox sunt injectate cu un ac mic in muschiul raspunzator de ridurile de expresie. Cand Botoxul este injectat intr-un muschi, inhiba impulsurile nervoase si astfel muschiul este slabit. In timp ce acesta se relaxeaza, pielea supraiacenta muschiului se relaxeaza si ea si ridurile scad treptat, deseori disparand. Daca un muschi anume nu se poate contracta, nu poate cauza rid.
Tratamentul cu botox nu afecteaza expresiile faciale normale.

   Cum se procedeaza?
Procedura este simpla si sigura. Botox se va injecta cu un ac fin in zona dorita. In functie de aria tratata sint necesare intre 4-10 injectii. Deoarece acul este fin si se injecteaza putin lichid durerea este minora. Odata ce se incheie injectarea , de obicei nu exista discomfort. Recuperarea este imediata, va puteti relua imediat activitatea. Puteti chiar sa conduceti masina. Foarte rar, unii pacienti pot prezenta echimoze sau eritem la locul injectarii, ce poate fi acoperit cu machiaj.

   Cat dureaza efectul tratamentului cu Botox?
Efectul complet al tratamentului cu botox nu este vizibil pentru 3-7 zile. Efectul temporar apare deoarece toxina este metabolizata incet de organism in 3-6 luni. Desi multi pacienti sint multumiti de efectele botoxului, va fi necesara o noua injectare dupa aceasta perioada pentru a mentine aspectul neted al pielii.

    Pentru ce se poate folosi Botoxul?
-Riduri de incruntare cauzate de stres, ras si linii de “iepuras”.
-Riduri periorbitare(“laba gastii”)
-Liftingul sprancenelor sau corectarea asimetriei sprancenelor.
-Refacerea comisurii bucale coborate
-Riduri ale buzelor si ale pieptului si gatului.
-Hiperhidroza.
-Reducerea ridurilor orizontale ale fruntii

   Botoxul in tratamentul transpiratiilor excesive (hiperhidroza)
Transpiratiile excesive ( hiperhidroza) poate fi o serioasa problema atit din punct de vedere social cit si profesional, ducind la complexe si stres emotional. Pacientii cu hipertricoza generalizata necesita tratament medicamentos, in timp ce hipertricoza localizata poate fi tratata cu botox.. Cind se injecteaza local in pielea cu probleme, toxina botulinica blocheaza fibrele nervoase ce stimuleaza glandele sudoriparee, rezultind in abolirea producerii transpiratiei. Deoarece nu se injecteaza profund, nu sint riscuri de a leza musculatura profunda. Procedura este similara celei descrise anterior . Efectul apare intre3-7 zile de la injectare, iar efectul dureaza intre 3-12 luni. Sint necesare mai multe injectari pentru a mentine efectul in timp.