Intinerire faciala prin RINOPLASTIE - Galerie Foto

Rinoplastia este un tip de chirurgie a nasului ce modifică mărimea , şi forma acestuia , fie prin mărirea sau micşorarea punţii, schimbarea unghiului , ingustarea nărilor sau remodelarea varfului.
Deşi mulţi aleg rinoplastia doar pentru a schimba forma nasului lor , alţii optează pentru rinoplastie după un traumatism facial sau pentru a trata obstrucţiile nazale.

Cine poate beneficia de rinoplastie?
Rinoplastia poate ajuta la modificarea caracteristicilor nedorite ale nasului pacientului ,precum o denivelare , dar este important să ne amintim că imbunatăţirea este ţelul şi nu perfecţia . Cei mai buni candidaţi sunt indivizii sănătoşi cu asteptări realiste . Deşi nu există o limită de varstă pentru remodelarea şi reconstrucţia nasului , majoritatea chirurgilor preferă să nu opereze pacienţi tineri pană nu şi-au completat creşterea şi dezvoltarea – la fete in mijlocul adolescenţei iar la baieţi , mijlocul spre sfarşitul adolescenţei . Situaţia socială şi emoţională a pacientului este de asemenea luată in considerare . Este important in special pentru adolescenţi.

Inainte de rinoplastie
Este foarte important ca pacientul să aibă o foarte bună comunicare cu doctorul . Pe parcursul consultaţiei , se vor discuta aşteptările şi schimbările estetice pe care pacientul urmareşte să le obţină prin rinoplastie .
Medicul va evalua nasul şi structura facială a pacinetului şi va expune opţiunile , data fiind descrierea nasului dorit de pacient .
Se vor evalua starea generală de sănătate şi istoricul medical . Alte subiecte de discuţie pot include urmatoarele : rezultatul care este aşteptat , tipul anesteziei , riscurile rinoplastiei , costul , unde este efectuată intervenţia , modalităţi de plată, medicamente ce trebuiesc evitate după intervenţie , riscuri legate de fumat .
Există diferite tehnici chirurgicale ce pot fi folosite in rinoplastie . Printr-o tehnică inchisă , inciziile sunt făcute pe interior pe marginea nărilor . Intr-o tehnică deschisă incizia este facută de-a lungul bazei nărilor şi nasului .
Cu oricare dintre metode , ţesuturile moi ale nasului sunt separate de structurile subiacente permiţand accesul la cartilaj şi os. Cartilajul şi osul sunt modificate şi sculptate sub altă formă . In acelaşi timp problemele interne , precum obstrucţiile pot fi rezolvate prin indepărtarea obstrucţiei propriu-zise sau schimbarea formei obstrucţiei . De asemenea dacă nările sunt prea largi , chirurgul poate indepărta o mica muchie (porţiune) de piele de la bază pentru un aspect echilibrat .

După rinoplastie
O mică atelă foarte uşoară va fi plasată pe nas pentru cateva zile pentru a menţine noua formă şi de asemenea pentu protecţie . După rinoplastie este de aşteptat ca pacientul să aibă edeme şi echimoze in jurul nasului şi ochilor . Acestea vor cunoşte un varf in evoluţie in aproximativ trei zile după care se vor remite treptat. Folosirea de comprese reci şi menţinerea capului intr-o poziţie ridicată poate ajuta la reducerea edemului care ar trebui să devină discret după două săptămani . O mică sangerare este de asemenea obişnuită in primele cateva zile . Orice vanătaie se va estompa după o săptămană şi decoloraţiile vor dispărea in mod obişnuit in două-trei săptămani . Cosmeticele pot fi folosite pentru a acoperi decolorările după primele două zile .
Toate atelele , tampoanele şi copcile (dacă nu se resorb) vor fi indepărtate la sfarşitul săptămanii , dar pot fi indepărtate şi pe parcursul următoarelor trei săptămani , dependent de starea pacientului . Este normal ca pacientul să simtă o congestie nazală in special dacă intervenţia a vizat septul nazal .
Poate dura o săptămană sau două inainte ca medicul să recomande că e in regulă să se sufle nasul cu delicateţe.
Este important ca nasul să nu fie lovit sau să fie permise arsurile solare pentru cel puţin opt săptămani , timp in care nasul continuă să se vindece .
Este recomandat ca pacienţii să evite efortul fizic susţinut timp de două trei săptămani după rinoplastie . Purtarea ochelarilor nu este recomandată pană la vindecarea completă .
In controalele de după operaţie medicul va examina şi va evalua procesul de vindecare al nasului pacientului .

Rezultatele rinoplastiei

Deşi iniţial noul nas al pacientului va fi mascat de edeme şi echimoze in curand acesta se va putea bucura de noul său profil . Este bine de ţinut minte că vindecarea este un proces gradual . Deşi edemele vor dispărea intr-o săptămană sau două , rezultatele finale se vor vedea după un an .
Riscurile rinoplastiei
Rinoplastia este in mod normal o procedura estetică sigură fără să implice complicaţii .
Complicaţiile sunt neobişnuite , este necesar ca pacientul să discute posibilele efecte adverse cu medicul . In unele cazuri o a doua intervenţie de corectare poate fi necesară pentru a obţine rezultate satisfăcătoare . Pacientul trebuie să aibă aşteptări realiste şi să realizeze că schimbările se vor face evidente in următoarele trei săptămani iar ajustările mai fine intr-un an.

Galerie Foto