Intinerire faciala prin MEZOTERAPIE

Mezoterapia se considera a fi ultima noutate in reducerea celulitei, sculptarea corpului sau reintinerirea fetei. De ce? Pentru ca are efect!

Tehnica consta in injectarea unor medicamente speciale (folosind un ac foarte fin) in stratul gras al pielii , ducand la topirea grasimii si micsorarea celulelor grasoase. Grasimea se dizolva si este excretata la nivel renal fara nici un fel de complicatie.

Are indicatie pentru reducerea celulitei, scadere in greutate, slabire localizata .

In aparitia celulitei intervin:
dezechilibre hormonale, predispozitie genetica, tulburari ale functiei tiroidiene, alimentatie dezechilibrata, ortostatismul prelungit, lipsa activitatii fizice, folosirea contraceptivelor orale, graviditatea, stresul, anxietatea, distoniile neuro-vegetative care influenteaza metabolismul lipidelor, modul de viata.

Este o conditie a pielii ce afecteaza peste 90% din femeile post -pubere. Chiar si cele cu o silueta subtire adesea se pling ca au celulita. Celulita apare mai ales pe solduri, fese si membrele inferioare( mai ales coapse), si nu este cauzata de greutate in exces , asa cum multi cred. In cazul in care nu este tratata in faza incipienta celulita avanseaza, provocand hipertrofierea celulelor lipidice si alterarea peretilorcapilarelorvenoase. In stadiile incipiente, celulita se poate trata prin combaterea sedentarismului, gimnastica posturala, dieta predominant vegetariana bogata in fibre alimentare, vitamine si minerale, combaterea constipatiei si a excesului ponderal, suplimente alimentare, folosirea locala a cremelor anticelulitice, masaj, automasaj, stimulare electrica musculara, vibromasaj, hidroterapie, sauna. In zonele afectate de celulita, chiar in stadii avansate se poate folosi procedeul numit mezoterapie, ce duce in final la o ameliorare evidenta, concomitent cu disparitia simptomelor secundare si imbunatatirea circulatiei locale, in aproape toate tipurile de celulita.

Mezoterapia reprezinta procedura medicala de tratament a stratului mijlociu al pielii – mezodermul. Acesta este cel mai activ strat al pielii, atat din punct de vedere al aparatului fibrilar cat si al elementelor celulare, fiind responsabil de majoritatea afectiunilor cutanate si asigura implicit aspectul pielii. Mezoterapia este un procedeu nonchirurgical prin care se introduc in structurile profunde ale tegumentelor diverse substante homeopatice, clasice , hormoni ,vitamine si alte substante ducand la imbunatatirea circulatiei sangvine limfatice.

Beneficiile Mezoterapiei
- imbunatateste circulatia sanguina in aria respectiva;
- dizolva excesul de grasime;
- indeparteaza tesutul fibrotic de conexiune;
- imbunatateste drenajul limfatic;
Beneficiul major al mezoterapiei este acela ca simptomele de celulita, precum senzatia de picioare grele, tumefierea, aspectul pielii de coaja de portocala dispar sau se amelioreaza dupa primele sedinte. Repetarea tratamentului dupa trei luni, precum si masurile igienico-dietetice conduc la mentinerea rezultatelor. Are riscuri minime si costuri mai mici decat alte proceduri estetice, dar aduce beneficii evidente si stabile. Efectele secundare posibile sunt reactiile alergice la una atamentul celulitei se folosesc diferite medicamente injectabile, precum Acetil- L Carnitina, Cofeina, Acid hialuronic, Triac, asociate cu Procaina. In general substantele apartin urmatorelor clase: vasodilatatoare, antiinflamatoare, decontracturante, relaxante musculare, enzime proteolitice, substante biologic active inclusiv vitamine, minerale, extracte din plante, vaccinuri, hormoni, blocanti hormonali, anestezice. Este necesara combinatia perfecta intre medicamente, vitamine si extracte din plante in functie de conformatia ,conditia si necesitatile fiecarei persoane . Adaugarea vitaminei C la cockteilul de substante îmbunatateste tonusul si calitatea pielii
Cantitatea injectata la fiecare intepatura este foarte mica, iar numarul injectarilor poate varia de la cateva zeci, la 100-200, cand se foloseste un injector special, repetitiv, mecanic sau electronic, care inlatura durerea si face aplicarea tratamentului mult mai comoda. Se recomanda o sedinta la 7 zile, timp de doua luni, apoi o sedinta pe luna timp de inca doua luni sau in functie de nevoi. Rezultatele se vad de obicei dupa a patra sedinta. Dupa 10 sedinte , se observa o scadere semnificativa in greutate si a circumferintei diferitelor zone tratate , imbunatatirea tonusului pielii si diminuarea celulitei

Contraindicatii:
sarcina, pacienti sub tratament cu anticoagulante . diabetici insulino-dependenti, persoane sub tratament cu antiaritmice sau cu cardiopatii severe .
Mesoliftingul – mezoterapia Pentru reintinerirea pielii
Datorita efectelor nocive ale soarelui si pierderea progresiva de colagen, pielea isi pierde din calitati. mezoterapia produce o infuzie in derm cu vitamine si antioxidanti pt. A reintineri si revitaliza pielea. Persoanele care au beneficiat de mesolift descriu pielea lor ca fiind mai ferma, luminoasa, tinara si stralucitoare.Se fac 2-4 tratamente la interval de o saptamina.Rezultatul se mentine prin 2 sedinte pe an, ulterior.
mezoterapia poate fi asociata cu alte tratamente pt. Piele, incluzind peelingul chimic, injectiile cu Botox ( dysport) sau fillere dermale.